Posted by: qAeMrt-39Adpl-MqR3zd
Comments: 0
Post Date: 8 Tem 2017
SAFER, İŞ HİJYENİ ÖLÇÜMLERİNDE DE EN GÜVENLİ
30.06.2012 tarih ve 28339 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası’nına göre işverenler, iş sağlığı ve güvenliği yönünden çalışma ortamına ve çalışanların bu ortamda maruz kaldığı risklerin belirlenmesine yönelik gerekli kontrol, ölçüm, inceleme ve araştırmaların yapılmasını ve gerekli ölçümlerin yaptırılması zorunlu hale gelmiştir.
20.08.2013 tarih ve 28741 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan ve 20.02.2014 tarihinden itibaren yürürlüğe giren İş Hijyeni Ölçüm, Test ve Analizi Yapan Laboratuvarlar Hakkında Yönetmeliğince, işverenler, işyerinde bulunan, kullanılan veya herhangi bir şekilde işlem gören maddelerin ve çalışma ortam koşullarının tehlikelerinden, zararlı etkilerinden çalışanları korumak zorundadır. Güvenli bir çalışma ortamı sağlamak amacıyla çalışma ortamındaki kişisel maruziyetlere veya çalışma ortamına yönelik fiziksel, kimyasal ve biyolojik etkenlere yönelik ölçüm, test, analiz ve değerlendirmeleri, Türk akreditasyon kurundan 17025 yeterliliği ve İSGÜM iş hijyeni laboratuarı yeterliliğine sahip laboratuarlara yaptırmakla yükümlüdür. Bu Yönetmelik hükümleri uyarınca yapılan bütün iş hijyeni ölçüm, test, analiz ve değerlendirme sonuçları ile ilgili kayıtlar, denetimlerde istenildiğinde gösterilmek üzere işyerinde saklanmalıdır.
SAFER Laboratuvar Birimi, iş sağlığı ve güvenliği açısından TS EN ISO 17025 standardı kriterlerine uygun olarak aşağıda belirtilen ölçümleri gerçekleştirilmesinde size çözüm önerileri sunmaktadır.
• Ortam Gürültü Ölçümü, Gürültü Haritası
• Kişisel Gürültü Maruziyet Ölçümü
• El-kol, Tüm Vücut Titreşim Ölçümü
• Organik, İnorganik Gaz Ölçümü
• Kişisel Gaz Maruziyet Ölçümü
• Ortam Toz Ölçümü
• Kişisel Toz Maruziyet Ölçümü
• Aydınlatma Ölçümü
• Termal Konfor (Sıcaklık, Nem, Hava Akım Hızı)
Sonraki
Yazılar
Tezgahların Periyodik Kontrolü Endüstriyel Güvenlik ve Verimlilik İçin Neden Önemli?
Endüstriyel üretim tesislerinde, tezgahlar kritik bir rol oynar. Matkap tezgahlarından taşlama makinelerine, preslerden torna tezgahlarına kadar çeşitli ekipmanlar, üretim sürecinin temel yapı taşlarıdır. Ancak, bu tezgahların etkin ve güvenli bir şekilde çalışması için düzenli olarak kontrol...
Basınçlı Ekipmanlarda Hidrostatik Test ile İlgili Yönetmelik Kriterleri Nelerdir?
Basınçlı kap ve tesisatların periyodik kontrolleri İş Ekipmanlarının Kullanımında Sağlık ve Güvenlik Şartları Yönetmeliğinde yer alan Tablo-1 ’e göre yapılır. Standartlarda aksi belirtilmedikçe her periyodik kontrolde muayene gerçekleştirilir ve testler ise aşağıdaki koşullara...
Transpaletlerde Yük Testi Nasıl Yapılır?
- İşletme kapasitesi belirlenmişse işletme kapasitesi değerindeki yük ile,
- İşletme kapasitesi belirlenmemişse kaldırma kapasitesi değerindeki yük ile statik test gerçekleştirilir.
*İMALAT YILI 2010 VE SONRASI TRANSPALETLERDE
TS EN ISO 3691-5 Md. 4.4.3.2 Yük Destekleyici standardına göre
Transpalet yük ile...